Despre proiect

...

Drepturile persoanelor cu dizabilități, inclusiv dreptul la informare și educație despre sexualitate, sunt enumerate în „Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități” și au fost ratificate de Uniunea Europeană și de toate statele membre.

Cu o exprimare deschisă despre sexualitate și experiențe sexuale sau senzitive pozitive, oamenii de obicei se simt mai bine, au o imagine de sine mai bună, devin mai puternici emoțional și mai puțin vulnerabili la violență sexuală. Ei sunt chiar capabili să reducă medicația în unele cazuri. Persoanele cu dizabilități au aceleași nevoi și dorințe ca și alte persoane, dar deseori nu au posibilitatea și oportunitatea de a-și trăi pe deplin sexualitatea. Conștient de această situație, proiectul nostru are ca un obiectiv îmbunătățirea stării generale de sănătate și bunăstare psihologică a persoanelor cu dizabilități.

Educația este una dintre condițiile pentru autodeterminare și împuternicire și, în vederea creării condițiilor pentru accesul la educația sexuală, este necesară educarea profesioniștilor din domeniul sănătății, lucrătorilor sociali, îngrijitorilor, educatorilor de adulți, părinților, precum și persoanelor cu dizabilități.

Acest proiect inovator încearcă să depășească barierele și prejudecățile în acest sens. Scopul său este de a răspândi și de a promova un nou rol, educatorul european în nevoi speciale de intimitate, care asistă persoane abilitate pentru a-și îmbunătăți solicitările emoționale și sexuale

Grupul țintă al rezultatelor și resurselor dezvoltate în cadrul acestui proiect este compus din:

  • Asistenți sociali, îngrijitori, tutori, membrii în familiile persoanelor cu dizabilități
  • Centre de educație non-formală și furnizori de servicii
  • Asociații și organizații non-guvernamentale
  • Persoane cu dizabilități
  • Persoane implicate în elaborarea de politici publice
Parteneriatul este compus din parteneri cu diferite competențe legate de tema proiectului, care se completează reciproc. Dintre parteneri fac parte două asociații de persoane cu dizabilități, o asociație care oferă asistență psihologică, două firme de consultanță și o organizație non-guvernamentală.

Educatorul pentru nevoi speciale intime

“A fi dizabil nu ar trebui să însemne a fi descalificat de la a avea acces la fiecare aspect al vieții.” Emma Thompson

Aplică pentru cursul online